appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Welke zorgverzekering past het beste bij jou?

Pixabay
maandag 25 november 2019 | BNNVARA | Redactie Gaan! Twitter

De zorgpremies van 2020 zijn bekend gemaakt: wat betekent dat voor ons? Onder veel Nederlanders bestaat er nog altijd veel onduidelijkheid rondom het afsluiten van een zorgverzekering. Daarom kwam een zorgexpert van Independer, Joris Kerkhof, de lucht klaren in de extra vroege ochtendshow Gaan!. Ook luisteraar Joel komt met een scherpe vraag over hoe hij geld zou kunnen besparen.

Er bestaan vier verschillende zorgpolissen. Daarvan is het meest uitgebreide pakket de restitutiepolis en het goedkoopste pakket is de budgetpolis. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste polis is ongeveer €40,- per maand, wat betekent dat je op jaarbasis bijna €500,- kunt besparen.

Collectieve Zorgverzekering

Als je werkzaam bent bij een bedrijf dat een collectieve zorgverzekering aanbiedt, krijg je korting op je zorgverzekering als je deze via je werkgever afsluit. Maar let op: "Een collectieve zorgverzekering is namelijk niet altijd de beste en voordeligste optie", legt Joris Kerkhof uit. Jij en je collega's krijgen allemaal hetzelfde pakket, wat niet altijd aansluit op je eigen zorgbehoefte.

Tandartsverzekering

Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld de tandarts of fysio, maar ook voor orthodontie of kraamzorg, kun je fors geld besparen. "Voor de normale standaard tandartskosten betaal je geen eigen risico en daarom kan het goedkoper zijn om de kosten zelf te betalen." Hetzelfde geldt voor andere aanvullende verzekeringen.

"Ik heb door omstandigheden een prothese moeten krijgen voor mijn gebit en de rekening was erg hoog, maar hier zie ik niks van terug. Wat moet ik hier aan doen?" vraagt luisteraar André. Joris kon André helpen: "Ja, uw zorgverzekering weet niet dat u deze behandeling heeft gehad. Daarom kan u uw nota inleveren bij uw zorgverzekering en hiervan krijgt u 70% vergoed."

Wat moet je doen om geld te besparen?

Bedenk goed welke zorgen je denkt nodig te hebben volgend jaar. Heb je vaak last van je tanden? Ga je vaak naar de fysio? Of gaat je zicht snel achteruit? Neem dit dan mee in de Zorgvergelijker. Via de Zorgvergelijker kun je kijken welke verzekering voor jou het beste werkt.

De extra vroege ochtendshow Gaan! 

In deze show staan de luisteraars centraal en mogen ze ervaringen delen die passen bij de actualiteit van de dag. Van dinsdag tot en met vrijdag gepresenteerd door Morad Elouakili en op maandag door Wouter Bouwman. 

Volg Gaan! ook op Instagram en Facebook!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1