appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Hoe blikken de NOS-correspondenten terug op 2020?

NOS
vrijdag 1 januari 2021 | NOS | Redactie

De afgelopen week hebben we met verschillende NOS-correspondenten teruggeblikt op het afgelopen jaar. Hoe gingen zij om met de coronapandemie, wat betekende het voor hen persoonlijk en wat speelde er nog meer? Mitra Nazar, Tim de Wit, Sjoerd den Daas, Rop Zoutberg en Elles van Gelder vertellen hun persoonlijke verhaal. 

1. Mitra Nazar kwam vast te zitten in Turkije en kwam er alleen voor te staan

Correspondent Mitra Nazar maakte veel mee in Istanbul en zag onder andere hoe kamp Moria op Lesbos in de brand vloog. Ook moest ze verhuizen omdat ze correspondent werd in Turkije, maar ze kwam vast te zitten in het land waar ze nog naartoe moest verhuizen.

2. Tim de Wit zag eindelijk een Brexit en was zelf opgelucht

Correspondent Tim de Wit vertelt over zijn jaar in het Verenigd Koninkrijk. Met eindeloze onderhandelingen en uiteindelijk toch de Brexit. Voor hem betekende het enorm veel uren studie.

3. Sjoerd den Daas in 'coronavrij' China werd achtervolgd en geïntimideerd

Correspondenten Sjoerd den Daas zat bovenop het nieuws dit jaar. Hij was in Wuhan tijdens de coronauitbraak én deed verslag bij de heropvoedingskampen voor de Oeigoeren, met alle gevolgen van dien.

4. Rop Zoutberg zat in het hard getroffen Spanje, hij zag het dodental hard stijgen

Correspondent Rop Zoutberg zag hoe Spanje in een stevige lockdown ging waar maar geen eind aan leek te komen. Ook hij zag de harde gevolgen van corona van dichtbij.

5. Elles van Gelder streed tegen borstkanker in Zuid Afrika, maar bleef doorwerken

Correspondent Elles van Gelder maakte een uitdagend jaar mee in Zuid Afrika dit jaar. Ze moest tijdens haar correspondentschap strijden tegen borstkanker. Tussen alle chaos en behandelingen werkte zij gewoon door.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1