appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dure auto's in de rij voor de voedselbank

Eline van Nes
woensdag 16 september 2020 | VPRO | Redactie Bureau Buitenland Twitter

Bij de voedselbank in Tucson, Arizona is het drukker dan ooit. Per dag rekenen daar nu zo'n 1300 families op hun voedselpakketten, twee keer zoveel als voor de pandemie.

Steeds meer Amerikanen aangewezen op voedselbank

Een blik op de rij auto’s voor de deur van de voedselbank zal bij velen verbazing oproepen. De rij is sinds maart niet alleen een stuk langer geworden, maar er staan nu ook verrassend dure auto’s tussen. Uit een van die mooie nieuwe auto stapt Don, een wat oudere man in een net overhemd. "Dit is mijn eerste keer hier", vertelt hij aan correspondent Jurriaan van Eerten, "en het voelt enorm vernederend."

Don kon altijd prima zelf voor brood op de plank zorgen. Hij had een goed inkomen als huisbaas en werkte daarnaast nog in loondienst. En toch viel in maart zijn inkomen weg. "Mijn reserves raken op. Ik ben een groot voorstander van de voedselbank, maar vond het heel moeilijk om nu zelf om hulp te vragen." Don is niet de enige, steeds meer Amerikanen zijn nu voor het eerst van hun leven aangewezen op de voedselbank. 

Wil je weten hoe Don ondanks eigen vermogen en een goede baan toch bij de voedselbank terechtkwam? Luister naar de reportage van Jurriaan, die hem thuis opzocht.

Lange rijen bij de voedselbank in Tucson, Arizona

Meer verhalen over en uit het buitenland?

In VPRO's Bureau Buitenland zijn dagelijks tussen 19.00 en 19.30 uur diverse, diepgravende en verrassende geluiden over en uit het buitenland. Luister hier alle afleveringen

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1