appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Meerdere branden uitgebroken in Grieks migrantenkamp Moria

NOS
woensdag 9 september 2020 | NOS | redactie

In het migrantenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zijn meerdere branden uitgebroken. Veel migranten zijn het kamp uit gevlucht. Of er doden of gewonden zijn, is nog niet bekend.

Presentator Mark Visser sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met theatermaker Matthias Voor de Poorte, die bij het kamp geweest is.

Branden in Grieks opvangkamp Moria

De burgemeester van Mytilini, de grootste stad van het eiland, zegt dat er duizenden migranten op een snelweg staan, bewaakt door de politie. "Het is een heel moeilijke situatie, want sommigen zullen het coronavirus hebben."

"Er woeden vaker branden in het kamp, maar deze is van een andere orde", zegt hulpverlener Karin Arendsen van Stichting Bootvluchteling tegen persbureau ANP. "Enorme delen van het kamp staan in brand of zullen afbranden." Arendsen en haar medische collega's zijn uit het kamp geëvacueerd.

Quarantaine

In Moria wonen een kleine 13.000 mensen, terwijl er plaats is voor zo'n 3000. Gisteren werden er 35 coronabesmettingen geconstateerd. Vorige week werd het eerste geval gemeld, bij een Somalische man buiten het kamp, waarna de bewoners van het kamp in quarantaine gingen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Branden in Grieks opvangkamp Moria

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1