appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

Twee bemanningsleden van Groningse rederij Seatrade ontvoerd in Nigeria

ANP
dinsdag 8 september 2020 | EO | Redactie Langs de Lijn en Omstreken

Piraten hebben dinsdag twee bemanningsleden ontvoerd van het Nederlandse schip dat voor de kust van Nigeria werd geënterd. Dat vertelde een woordvoerder van de rederij in Langs de Lijn en Omstreken.

Twee bemanningsleden ontvoerd door piraten

Het schip van de Nederlandse rederij Seatrade dat is gespecialiseerd in koel- en vriesvaart heeft een 18-koppige bemanning. Er varen geen Nederlandse bemanningsleden op het schip.

Dinsdagochtend werd het schip zo’n 50 kilometer voor de Nigeriaanse kust door piraten onderschept. Een schip van de Nigeriaanse marine wist dinsdagavond aan te leggen. "We hopen dat er zo snel mogelijk contact is, zodat we in dialoog kunnen komen met de gijzelnemers om een zo spoedig mogelijke vrijlating kunnen bewerkstelligen", aldus Cor Radings van Seatrade.  

Luister hier het gesprek met Cor Radings terug:

Twee bemanningsleden ontvoerd door piraten

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1