appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Auto rijdt in op carnavalsoptocht in Duitse stadje Volkmarsen

NOS
maandag 24 februari 2020 | NOS | redactie

In het stadje Volkmarsen in de Duitse deelstaat Hessen is een Mercedes stationwagon rond 14.30 uur op een carnavalsoptocht ingereden. De automobilist is gearresteerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig.

Lara Rense sprak er in Nieuws en Co over met correspondent Wouter Zwart.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens Duitse media zijn er bij de aanslag tientallen gewonden gevallen, onder wie ook kinderen. Dagblad Bild zegt dat tien van hen ernstig gewond zijn. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig.

De automobilist is gearresteerd. Volgens de regionale omroep Hessenschau is het een 29-jarige Duitser. "De politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat het gaat om een politiek gemotiveerde aanslag", zegt correspondent Wouter Zwart. "Wat zijn motief dan wel was, is onduidelijk."

Een grijze Mercedes reed in op de optocht (foto: AFP)

Volgens een ooggetuige reed de auto nog ongeveer 30 meter door voordat hij tot stilstand kwam.

Volkmarsen@n@n@s1993

Volkmarsen is een klein plaatsje met ongeveer 6800 inwoners. Het ligt ten noordwesten van de stad Kassel. Vandaag waren mensen er samengekomen voor de Rosenmontagszug, de plaatselijke carnavalsoptocht. De politie heeft uit voorzorg alle carnavalsoptochten in Hessen stilgelegd.

Auto ingereden op carnavalsoptocht in Duitsland

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1