appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Britse tabloids onder vuur na zelfmoord Love Island-presentator

AFP
dinsdag 18 februari 2020 | NOS | Redactie

De plotselinge dood van de 40-jarige presentator Caroline Flack leidt tot veel discussie in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen weekend pleegde zij zelfmoord. Veel mensen nemen dat de Britse tabloids kwalijk. Een petitie om Britten beter te beschermen tegen de roddelpers is al honderdduizenden keren ondertekend.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flack werd eind vorig jaar beschuldigd van het mishandelen van haar vriend met een lamp en lag sindsdien onder een vergrootglas in de Britse roddelpers. Ze stopte met de realityshow Love Island, die ze sinds de start in 2015 presenteerde. Volgende maand zou de zaak opnieuw voor de rechter komen. Flacks vriend, de 27-jarige Lewis Burton, was overigens tegenstander van de rechtszaak. Zelf heeft Flack de aantijgingen altijd ontkend.

In een reactie op haar dood beschuldigt het management van de overleden presentatrice het Britse Openbaar Ministerie (OM) ervan een "showproces" te hebben nagestreefd. "Ze wisten niet alleen hoe kwetsbaar Caroline was, maar ook dat het vermeende slachtoffer de vervolging niet ondersteunde en de OM-versie van de gebeurtenissen in twijfel trok."

Grote druk

Meer dan een half miljoen mensen hebben inmiddels een petitie ondertekend die het voor Britse media strafbaar wil maken om "bewust en meedogenloos iemand te pesten". "We zullen nooit weten wat er in Carolines hoofd omging toen ze besloot een einde aan haar leven te maken. Maar we weten wel dat sommige mediaorganisaties erg blij waren om haar leven door de mangel te halen, alleen maar om een paar extra exemplaren te verkopen."

De Britse tabloids staan erom bekend dat ze agressief te werk kunnen gaan. Volgens correspondent Tim de Wit is de behandeling van Caroline Flack dan ook niet nieuw. “Je zag het eerder al bij Harry en Meghan, die heel veel moeite hadden met de Britse tabloids, maar ook bij prinses Diana natuurlijk. En dan was er zo’n 10 jaar geleden ook nog een enorm afluisterschandaal waarbij tabloids telefoonlijnen van bekende Britten aftapten om aan verhalen te komen.” 

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1