appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Groot-Brittannië naar de stembus, wie krijgt de sleutel van Number 10?

ANP
donderdag 12 december 2019 | NOS | redactie

Groot-Brittanië gaat vandaag naar de stembus voor verkiezingen die volledig in het teken van de brexit staan. De inzet van premier Johnson is om in het Lagerhuis een meerderheid te veroveren zodat het parlement zijn brexit-deal kan goedkeuren.

Als dat inderdaad gebeurt kunnen de Britten op 31 januari de Europese Unie verlaten. Johnson heeft de afgelopen weken veel campagne gevoerd in bolwerken van Labour.

Labourleider Corbyn heeft zich in de campagne steeds op de vlakte gehouden over zijn brexit-standpunt. Hij is voor een nieuw referendum, maar kiest daarbij zelf geen partij.

Correspondent Suse Van Kleef vertelde er meer over in het NOS Radio 1 Journaal.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om 08.00 uur Nederlandse tijd openden de stembussen en om 23.00 uur sluiten ze weer. Direct daarna volgt de eerste exitpoll, die de afgelopen verkiezingen dicht bij de definitieve uitslag zat. De exitpoll is live te volgen op NPO Radio 1.

Groot-Brittannië naar de stembus

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1