appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Naruhito ingehuldigd als nieuwe keizer van Japan

EPA
dinsdag 22 oktober 2019 | NOS | Redactie

In Japan is keizer Naruhito ingehuldigd. De ceremonie vond plaats in de grote staatszaal van het Keizerlijk Paleis in Tokio en duurde een half uur. Er waren meer dan 2000 gasten uitgenodigd, van wie er 400 uit het buitenland komen.

Inhuldiging nieuwe keizer Japan

Tijdens de plechtigheid nam de nieuwe keizer plaats op de 6,5 meter hoge en 8 ton wegende Takamikura-troon, ook bekend als de Chrysantentroon. Vervolgens las Naruhito een korte verklaring voor waarin hij bekendmaakt dat hij keizer is.

De gasten hebben instructies gekregen. Zo hoeven de ruim 400 buitenlandse gasten niet te juichen. Ook zijn ze niet verplicht om te buigen voor de nieuwe keizer.

Tradities

Het keizerspaar zal gekleed zijn in traditionele kleding. De kleding van de vrouw van Naruhito, Masako Owada, kan wel 16 kilo zwaar zijn en zal opvallen door de 'Osuberakashi'-haarstijl. De keizer zal een hoofddeksel dragen van 60 centimeter hoog.

Na de ceremonie worden de festiviteiten vervolgd met een staatsbanket. Later worden de gasten door premier Abe uitgenodigd voor een tuinfeest en een galadiner.

Inhuldiging nieuwe keizer Japan

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1