appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

MH17-verdachte vrijgelaten in Oekraïne

NOS
donderdag 5 september 2019 | NOS | Redactie

Oekraïne laat een verdachte in het proces over het neerhalen van MH17 vrij. Dat melden Oekraïense media. Het gaat om oud-commandant Vladimir Tsemach, die het internationaal justitieel onderzoeksteam (JIT) zou willen verhoren.

Tsemach zou eigenlijk onderdeel zijn van een omvangrijke gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne. OM-hoofdofficier Fred Westerbeke zei afgelopen maandag in een brief dat het van het "hoogste belang is" dat hij beschikbaar blijft voor de rechtszaak. Uitlevering aan Rusland bemoeilijkt dit volgens het OM, omdat Rusland een partij is in het conflict.

Naar Rusland?

Het is onduidelijk wat de vrijlating betekent voor het proces en of Tsemach misschien via de achterdeur alsnog in Rusland belandt. Het JIT heeft nog geen reactie op de vrijlating.

Nabestaanden van de slachtoffers maken zich zorgen dat de belangrijke verdachte naar Rusland zal vluchten. In Nieuws en Co gaat correspondent David Jan Godfroid om iets over vier verder in op de vraag of die zorgen terecht zijn. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1