appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Regering Hongkong negeert massaal protest, uitleveringswet gaat door

AFP
maandag 10 juni 2019 | NOS | Redactie

De regering van Hongkong houdt vast aan de invoering van een wet die uitlevering aan China mogelijk maakt van mensen die daar van een misdrijf worden verdacht.

Regeringsleider Carry Lam zegt dat de wet nodig is om het recht te handhaven en aan internationale verplichtingen te voldoen. De wet zou waarborgen bevatten die ervoor zorgen dat mensenrechten niet worden geschonden. Volgens correspondent Eefje Rammeloo lijkt het erop dat Lam de oren laat hangen naar de wensen van China. 

Regering Hongkong houdt vol: uitleveringswet moet er komen

Gisteren gingen honderdduizenden mensen de straat op in Hongkong om te protesteren tegen de wet. De politie houdt het op 240.000 betogers, de organisatoren spraken van meer dan een miljoen demonstranten. De deelnemers zijn bang dat China de wet misbruikt om politiek tegenstanders die in Hongkong wonen de mond te snoeren.

Chinese media zeggen dat "buitenlandse krachten" China willen benadelen door chaos te veroorzaken in Hongkong.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1