appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Schrijfster Renate Dorrestein (64) overleden

ANP
zondag 6 mei 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

Schrijfster Renate Dorrestein is op 64-jarige leeftijd overleden. Ze leed al enige tijd aan slokdarmkanker. Dorrestein overleed vrijdagavond in haar woning in Aerdenhout in het bijzijn van haar dierbaren, zo maakte haar uitgeverij bekend.

Vorig jaar was ze nog te gast in Radio Kunststof. Luister hieronder het bijzondere interview teug.

Renate Dorrestein op 28 september 2017 in Kunststof

Dorrestein wordt op Hemelvaartsdag, 10 mei, in besloten kring begraven. In het hele land zijn in boekhandels condoleanceregisters aanwezig.

Jellie Brouwer sprak vorig jaar september met Dorrestein en staat stil bij haar overlijden: 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frits Spits sprak Renate Dorrestein in De Taalstaat in november 2017. "Het zijn de vaak onvoorspelbare wendingen in haar verhalen die me fascineren", zei Spits toen. "Maar het is toch vooral haar taal die er meer dan eens voor zorgt dat mijn ogen weigeren verder te lezen omdat ze betoverd worden door een treffende omschrijving." 

Renate Dorrestein in De Taalstaat

Nelleke Noordervliet kende Dorrestein. In OVT reageerde zij vanochtend op het nieuws van haar overlijden:

Nelleke Noordervliet over het overlijden van Renate Dorrestein

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1