appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

MKB-Nederland: Er komt een schadefonds voor getroffen ondernemers door 'avondklokrellen'

ANP
woensdag 27 januari 2021 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Er komt een schadefonds voor ondernemers die getroffen zijn door de avondklokrellen. MKB-Nederland directeur Leendert-Jan Visser heeft hier "impliciet" toezegging voor gekregen na een gesprek met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. "Dat het gebeurt, daar ben ik van overtuigd. Ik hoop dat het snel gebeurt." 

MKB-Nederland vindt niet dat de ondernemers die getroffen zijn door vandalisme en plundering tijdens de rellen van afgelopen weekend en maandagavond, hier óok nog schade van moeten ondervinden. "Het is al zo’n verschrikkelijk beroerde tijd."  

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onduidelijk is nog hoe dat fonds precies vorm moet krijgen. "De discussie is nu of dit per stad geregeld moet worden of in een nationaal fonds." Naast een schadefonds moet er gekeken worden wie er aansprakelijk is, máár: "dat staat los van ondernemers schadeloos stellen", aldus Visser. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1