appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
STER Advertentie

Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'Ik zorg altijd dat er een tweede speech is'

ANP
woensdag 16 september 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

De minister van Financiën Wopke Hoekstra neemt de luisteraars van Spraakmakers mee in deze drukke week, de week van Prinsjesdag. Via verslaggever Anne van der Veen krijg je een kijkje achter de schermen. 

Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'Ik zorg altijd dat er een tweede speech is'

"We zijn net klaar, klaar met de speech", vertelt Hoekstra. "We gaan nu eigenlijk gewoon weer door. Even terug naar het ministerie, misschien een kopje koffie. En dan ook weer uitleg geven, dit keer aan de geschreven media." Hoekstra refereert aan de speech in de Tweede Kamer, maar de Kamer moest even geduld hebben omdat bij aanvang de speech ontbrak. 

"Het was natuurlijk hilarisch", zegt Hoekstra daarover. "Hoe gaat dat? Nou, ik ben zo neurotisch dat ik zorg dat er altijd een tweede speech is. Dus er zijn twee identieke speeches in het gebouw. Alleen degene die de speech had meegenomen, stond bij de normale ingang van het gebouw op mij te wachten. En wij waren via een omweg, helemaal corona-proof, door een andere ingang naar binnen gegaan. En toen de voorzitter Arib de vergadering begon, moest ik even tijd kopen, geduld vragen, omdat die speech er nog niet was."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daarna even een moment van rust. "We zijn weer terug op het ministerie. Nu zit ik even op m'n eigen kamer. Dat is een leuk moment, een moment van ontspanning, met de kamerbewaarders, de secretaresses, iedereen die hier bezig is met mij op de been houden."

De reportage is deze week elke dag te horen rond 10:30 uur op NPO Radio 1 bij Spraakmakers.

Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'Ik zorg altijd dat er een tweede speech is'

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1