appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Corendon oprichter Uslu: 'Dit jaar nog maar kwart reguliere omzet'

ANP
dinsdag 11 augustus 2020 | KRO-NCRV | Sjoerd Bögemann

Dat Turkije nog op code oranje staat, kost Corendon veel geld, zegt Atilay Uslu, oprichter van de reisaanbieder in 1 op 1. "We zouden eigenlijk 900.000 vakantiegangers hebben, maar dit wordt niet eens de helft van de helft. En we gaan waarschijnlijk maar een kwart van onze omzet halen."

Volgens Uslu zijn er bijna nul besmettingen bij de Turkse badplaatsen. Premier Mark Rutte noemde het eind juni 'onverstandig' dat Corendon in eerste instantie toch pakketreizen aanbood naar Turkije, (dit is uiteindelijk niet doorgegaan, red). 

Corendon oprichter Uslu: 'Dit jaar nog maar kwart reguliere omzet'

"De premier heeft mijn bedrijf onverstandig en onverantwoord genoemd. Als ik onverantwoord ben, dan zijn Duitsland en Engeland dat ook." Uit deze landen wordt wel gevlogen naar Turkije.

Corendon-oprichter had zelf Covid-19

Uslu deed een onthulling aan presentator Twan Huys. Zelf is hij namelijk ook besmet geraakt met corona. In een vliegtuig zo vermoedt hij: "Vanuit een terugreis uit Dubai. Dat was begin maart, er zat iemand naast me de hele tijd te kuchen."

Nederland en toekomst

Volgens Uslu is Nederland het enige land waar het niet goed geregeld is. "In Turkije en Ibiza hebben de mensen mondkapjes op. In Nederland kan je zonder mondkapje heen, ik vind dat onverantwoord."

Uslu blijft positief ondanks dat hij mensen heeft moeten ontslaan "Voor mij is het de leukste periode van ondernemen, wij doen het heel goed."

Corendon oprichter Uslu: 'Dit jaar nog maar kwart reguliere omzet'

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1