appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Twijfel bij vakantiegangers slaat toe: 'Steeds terughoudender met boeken'

ANP
zaterdag 25 juli 2020 | WNL | Tom Janssen

Nu het aantal coronabesmettingen in Europa toeneemt, slaat bij veel Nederlandse vakantiegangers de twijfel toe of het nog wel verstandig is om op reis te gaan. Die twijfel ziet Frank Oostdam, voorman van de koepel van reisorganisaties ANVR. "Vroeger, voor corona, gingen we nog onbezorgd op vakantie. Dat is nu veranderd", zegt Oostdam in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Twijfel bij vakantiegangers slaat toe: ‘Steeds terughoudender met boeken’

Zeker als landen van 'geel' in een dag naar 'oranje' gaan, slaat de onzekerheid toe. "Je ziet dat kleurveranderingen tot gevolg hebben dat de vakantieganger steeds terughoudender wordt in het boeken van een vakantie", zegt Oostdam. Vakantiegangers willen volgens hem meer controle wil houden.

Vaker met de auto

Vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus en de maatregelen die landen nemen, pakken vakantiegangers sneller de auto, zegt Oostdam. "We zien dat mensen sneller geneigd zijn om met de auto te gaan naar de ons omringende landen. Zo heeft men het gevoel sneller terug te zijn als er iets iets gebeurt."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1