appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Haven Rotterdam experimenteert met inzet drones

ANP
zaterdag 23 mei 2020 | NOS | Redactie

In de haven Rotterdam is deze week een proef gestart met de inzet van drones voor het bevoorraden van schepen. "Met drones kun je dingen sneller, veiliger en efficiënter doen", zegt een van de initiatiefnemers in het NOS Radio 1 Journaal.

Haven Rotterdam experimenteert met inzet drones

De initiatiefnemers hopen dat door de inzet van drones verkeer en transport in de haven veiliger, slimmer en sneller worden. Voor de proef leverde een drone een pakket af op de Pioneering Spirit van offshore-aannemer Allseas.

Uiteindelijk willen de initiatiefnemers toewerken naar het vervoeren van grotere vracht en zelfs mensen, zegt Stephan van Vuren van Dutch Drone Delta.

Wetten en regels

Voorwaarde is wel dat het luchtruim boven de haven daarop wordt ingericht, zodat de drones niet met elkaar of ander luchtverkeer in botsing komen. Ook moeten er wetten en regels worden opgesteld. Daarvoor moet eerst ervaring worden opgedaan.

Behalve bij de bevoorrading van schepen kunnen drones ook een rol gaan spelen bij brandpreventie- en bestrijding, het opsporen van milieudelicten, inspectie en onderhoud van installaties en bruggen en snel medisch transport van bloed en organen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1