appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Kinderarts moedigt ouders aan hun kinderen naar school te laten gaan

ANP
vrijdag 15 mei 2020 | NOS | Redactie

Zo'n 50.000 kinderen gaan nu niet naar school om kwetsbare familieleden te beschermen tegen het coronavirus. Maar dat is nergens voor nodig, zegt Károly Illy, kinderarts en voorzitter van de Vereniging voor Kindergeneeskunde.

"Ik begrijp dat ouders zich zorgen maken, maar inmiddels weten we dat kinderen op de basisschool een verwaarloosbare rol spelen in het verspreiden van het coronavirus", zegt Illy in het NOS Radio 1 Journaal.

Liever luisteren?

Hoe zeker zijn we?

"We gaan het virus nog lang bij ons houden en we zullen moeten voorkomen dat die kinderen nog maanden, misschien wel een jaar thuisblijven. Dat is niet nodig en schadelijk voor de kinderen."

"Niks is 100 procent zeker, maar de getallen die we krijgen uit andere landen zoals Denemarken, vind ik echt geruststellend. Ik wil ouders dus echt geruststellen, maar wil ook benadrukken hoe belangrijk het is voor kinderen om terug naar school te kunnen gaan en niet lang thuis te zitten. Ik hoop ook dat we snel alle kinderen terug naar school kunnen laten gaan", aldus Illy.  

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1