appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ed Nijpels: 'Stel groene voorwaarden aan staatssteun'

ANP
dinsdag 12 mei 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

"Als er extra geld wordt uitgegeven voor steunmaatregelen, dan moet je daar groene voorwaarden aan verbinden." Dat zegt voorzitter van het uitvoeringsoverleg klimaatakkoord Ed Nijpels in Spraakmakers

Als de overheid door deze coronacrisis grote investeringen gaat doen, zou het volgens Nijpels "dom" zijn dit niet in het belang van de energietransitie te doen. "Je gaat geen geld naar een kwaad doel gooien. Het is voor de hand liggend dat als er binnenkort veel geld naar bedrijven gaat, je dit doet met oog op hoe je de klimaatverandering kan verkleinen." 

KLM 

Een van de grootste Nederlandse bedrijven waarover het debat van staatssteun gevoerd wordt, is luchtvaartmaatschappij KLM. Nijpels is "opgelucht" over de houding van KLM die bij monde van CEO Piet Elbers aangaf deze crisis ook te willen aanpakken om te verduurzamen. 

Zijn eigen partij de VVD wilde geen groene toezeggingen doen, want zo stellen ze "het mag geen afbreuk doen aan het toekomstige verdienvermogen van KLM". Nijpels: "U hoort mij niet zeggen dat het ideaal is." Kijkend naar de politieke omstandigheden denkt hij wel dat er straks een pakket aan klimaatmaatregelen vanuit KLM komt. 

Volgens Nijpels staat ondanks de coronacrisis en de verwachte economische crisis, het Klimaatakkoord niet ter discussie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1