appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Havenwethouder Rotterdam: Kabinet moet niet lullen maar poetsen

ANP
vrijdag 14 februari 2020 | KRO-NCRV | Han Schaeffer

Arjan van Gils, als wethouder verantwoordelijk voor de Rotterdamse haven, vindt dat het kabinet veel te traag is met het nemen van milieumaatregelen." Het is in dit land moeilijker om dingen voor elkaar te krijgen, dan om dingen tegen te houden" Van Gils duidt op het oplossen van de stikstofcrisis en de aanpak van de CO2-uitstoot.

"Het stikstofprobleem staat vergroening in de weg. De slagkracht van het kabinet kan echt groter worden. Het duurt ongelofelijk lang. En dit is niet goed voor onze economie."

Havenwethouder Rotterdam: Kabinet moet niet lullen maar poetsen

Van Gils zou graag meer mogelijkheden krijgen om de CO2-uitstoot van de haven te verminderen. "Dat kan door het af te vangen en op te slaan in lege gasvelden. Daarmee kunnen we CO2 met 20% reduceren." De Rotterdamse haven is verantwoordelijk voor 90% van de CO2-uitstoot in de regio.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1