appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

'Voorkom nieuwe ramp, stop met varen bij Waddengebied'

ANP
woensdag 12 februari 2020 | NOS | NTR | Redactie

Om een nieuwe ramp in het Waddengebied bij storm te voorkomen moet de zuidelijke vaarroute ten noorden van de Waddeneilanden zo snel mogelijk worden gesloten. Die oproep doet een Kamermeerderheid aan het kabinet.

'Voorkom nieuwe ramp, stop met varen bij Waddengebied in storm'

D66, CDA, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en de SP vragen minister Van Nieuwenhuizen ook met een tijdelijke noodoplossing te komen, omdat de definitieve sluiting van de route niet zomaar geregeld is. Het kabinet moet daartoe met Duitsland in gesprek omdat de route door wateren van beide landen gaat, aldus de Kamer.

Nu er voor komend weekend opnieuw storm voorspeld is, maken de Kamerleden zich grote zorgen. Dat doen ook de burgemeesters op de Waddeneilanden, zoals die van Schiermonnikoog. "De minister moet zo snel mogelijk aan de slag om die route af te sluiten", zegt Stieneke van der Graaf, Kamerlid voor de Christenunie in Nieuws en Co.

Gisteren verloor het Nederlandse schip OOCL Rauma 43 kilometer boven Ameland zeven containers met nog onbekende lading. En vorig jaar ontstond in het gebied een ecologische ramp toen de MSC Zoë 345 containers verloor.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1