appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Bombrieven ontploft bij bedrijven in Amsterdam en Kerkrade

TRACK'88 via NOS.nl
woensdag 12 februari 2020 | NOS | Redactie

In de postkamer van bedrijven in Kerkrade en Amsterdam zijn vanochtend bombrieven ontploft. Niemand raakte gewond.

Politie Amsterdam en politie Kerkrade over de bombrieven

In Kerkrade ontplofte een briefpakket in een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat op een bedrijventerrein in het westelijk deel van de stad. Het bedrijf is ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is onderweg.

De ontploffing in Amsterdam was bij een bedrijf aan de Bolstoen op bedrijventerrein Sloterdijk, buiten de ring A10 aan de westkant van de stad. Dat gebeurde even voor 08.00 uur. De ontploffing in Kerkrade was rond 08.30 uur. Over de toedracht is nog niets bekend.

Vorige maand werden er bij bedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht bombrieven afgeleverd. Geen van die brieven ontplofte. Voor zover bekend is daarvoor nog niemand aangehouden.

Het is niet bekend of de explosies van vanochtend verband houden met de brieven die vorige maand zijn verstuurd.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1