appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Van Rossem: 'Televisie is bijna altijd overgeorganiseerd'

ANP
dinsdag 11 februari 2020 | AVROTROS | Stax&Toine

Met ‘Hier zijn de Van Rossems’ maakt de familie Van Rossem geschiedenis toegankelijk voor het grote publiek. Maar het televisiemaken gaat niet altijd van harte. "Wij vinden het met z’n drieën allemaal wel wat veel gedoe, ja."

"We kiezen met z’n drieën zelf de locaties uit. Vrij gemakkelijk komen we tot de zes locaties voor een seizoen." Dit seizoen gaan de Van Rossems onder meer langs Gouda, Bergen op Zoom en Antwerpen.

Zonder plan

Het programma is Van Rossem zelf wel wat te geformatteerd. "Informeel televisiemaken ben ik een groot voorstander van. Dat je geen plan hebt. In Amerika bijvoorbeeld, daar denk je iedere twee uur wel: ‘wat is dit? Hier moeten we aandacht aan besteden.’ Dat kan dan niet, omdat er een heel opnameschema is." De tv-persoonlijkheid wil dat graag anders zien. “Laat het je overkomen. Televisie is bijna altijd overgeorganiseerd.” 

Van Rossem gaat verder: “Iedereen weet dat die loopjes... dat is natuurlijk onzin. Als je een museum ingaat, moet je er ook weer uitkomen. Dan zit je even later in een bootje, en dan moeten de kijkers wel snappen dat je er weer uitgekomen bent. Anders denken ze namelijk dat je vanaf het dak van het museum naar buiten bent gevlogen."

Radio 

“Ik ben een groot voorstander van radio. Het is veel informeler en het mist die opgewonden sfeer die je bij de talkshows hebt. Daar draaien ze ook van die muziek voordat het begint. Dan ben je als bejaarde al totaal uitgeput voordat de camera’s beginnen te lopen”, verzucht Van Rossem.

De talkshowhost is de ster, meent van Rossem. "We hebben nu ook dat gelul over de talkshows. De gasten zijn helemaal niet belangrijk. Dat wordt behandeld als aangespoelde rommel."

YouTube

Misschien is het internet dan wat voor Van Rossem? Een serie op YouTube, zonder de pretenties van tv? "Tja, dan moet ik het allemaal zelf doen." Hij verklapt tenslotte wel iets over een eventueel nieuw programma: "Ik heb nu ook voorgesteld om een programma te maken waarbij we met de trein van Uppsala naar Sevilla gaan. Dat lijkt mij geweldig."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1