appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

Rutte maakt excuses aan Holocaust-overlevenden

ANP
zondag 26 januari 2020 | NOS | Redactie Twitter

Premier Rutte heeft namens de Nederlandse overheid excuses gemaakt voor het handelen van de overheid ten tijde van de Holocaust. Dit deed hij in een toespraak tijdens de Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam.

Zijn excuses kwamen dit jaar, "nu de laatste overlevenden nog onder ons zijn", aldus de premier. Eerder bood de Nederlandse regering excuses aan voor de "kille ontvangst" na de oorlog voor Joden die de holocaust overleefden.

De Nationale Holocaust Herdenking vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van januari. Naast premier Rutte spreekt ook de Amsterdamse burgemeester Halsema.

De foto's bij dit artikel werden genomen bij de Nationale Holocaust Herdenking van 2019.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1