appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Reisbranchevereniging: pas bij hogere ticketprijs zal vlieggedrag veranderen

ANP
woensdag 15 januari 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Nederlanders maken meer (verre) vliegreizen: het aantal nam het afgelopen jaar met 3 procent toe. Frank Oostdam denkt dat wanneer de milieukosten ook in de ticketprijs worden berekend en vliegen duurder wordt, het vlieggedrag  zal veranderen. 

Stand.nl: Het is goed als de groei van Schiphol en de opening van Lelystad worden uitgesteld
Oostdam is directeur van de ANVR, de overkoepelen organisatie voor reisbureaus. Vandaag opent de vijftigste editie van de vakantiebeurs en hoewel consumenten zich weinig lijken aan te trekken van de milieubelasting bij vliegen, ziet hij een rol voor de reisbranche om consumenten bewuster te maken. 

Dat doen reisorganisaties vooral door alternatieve reismogelijkheden te benadrukken, zegt Oostdam. Hij verwacht niet dat reisbureau's minder vliegreizen gaan aanbieden. "Door mensen te adviseren dat ze ook rechtstreeks kunnen vliegen of met de trein kunnen gaan." 

Ook op het vakantieadres zelf is nog veel milieuwinst te halen. "Het rare is dat mensen zich op vakantie anders gaan gedragen door bijvoorbeeld langer te douchen en ze creëren meer afval. Benadruk dat mensen te gast zijn."

Stand.nl: Het is goed als de groei van Schiphol en de opening van Lelystad worden uitgesteld
Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1