appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Beeld Aidsfonds al na vier dagen vernield, stichting 'diep geschokt'

ANP
vrijdag 6 december 2019 | NOS | Redactie

Het roze 3D-geprinte standbeeld dat afgelopen zondag op Wereld Aids Dag in Amsterdam werd onthuld, is vernield. Het beeld is vanavond kapot aangetroffen door medewerkers van het Aidsfonds.

"Het beeld is bij de knieën afgebroken en wij gaan uit van vandalisme", zegt directeur Mark Vermeulen. "We zijn diep geschokt." Er is aangifte gedaan bij de politie.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het standbeeld is onderdeel van een landelijke campagne en zou morgen worden verplaatst naar Amersfoort, waar het ook een aantal dagen zou staan, schrijven NH Nieuws en AT5. "De campagne gaat gewoon door", zegt Vermeulen. "We zijn nu aan het bekijken of het beeld gerepareerd kan worden of dat het opnieuw geprint moet worden."

Het levensgrote kunstwerk van een vrouw in een bassin werd zondag op het Beursplein door Aidsfonds-ambassadeur Angela Groothuizen onthuld om aandacht te vragen voor de 770.000 slachtoffers die de ziekte jaarlijks wereldwijd eist.

De vrouw laat iedere veertig seconden een traan vallen, symbool voor het feit dat iedere veertig seconden iemand ter wereld sterft aan aids. Het bassin waar de vrouw in staat, verbeeldt de 32 miljoen mensen die sinds het uitbreken van de ziekte zijn overleden.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1