appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Tanker vaart tegen pijler op de Waal bij Zaltbommel, treinverkeer hervat

ANP
donderdag 5 december 2019 | NOS | Redactie

Op de Waal bij Zaltbommel is een tanker tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Er zijn geen gewonden gevallen. Het treinverkeer was korte tijd gestremd en de A2 afgesloten. Beide zijn inmiddels weer vrijgegeven.

Tanker vaart tegen pijler op de Waal bij Zaltbommel, verkeer weer vrijgegeven

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat weten dat de tanker een bijtende stof vervoerde. Die wordt overgepompt op schepen van de hulpdiensten. Voor zover bekend is er geen lekkage en loopt de volksgezondheid geen gevaar.

De Veiligheidsregio is opgeschaald naar GRIP 1, het laagste niveau waarbij op de plaats van het incident samenwerking nodig is tussen verschillende hulpdiensten. Hulpdiensten hebben last van de dichte mist.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

A2

De A2, die de Waal oversteekt, werd na het incident tussen Zaltbommel en knooppunt Deil in beide richtingen korte tijd afgesloten. De rijbanen in de richting van Den Bosch en Utrecht zijn inmiddels weer opengesteld.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1