appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

Situatie Schiphol: Air Europa meldt vals alarm

ANP Foto
woensdag 6 november 2019 | NOS | Redactie

Het kapingsalarm dat eerder vanavond afging op Schiphol, is per ongeluk geactiveerd. Dat zegt luchtvaartmaatschappij Air Europa.

"Er is niets gebeurd", zegt de maatschappij op Twitter. "Het spijt ons." Waarom het misging en wie het kapingsalarm activeerde, is nog onbekend.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vals alarm. In de vlucht van Amsterdam naar Madrid is, per ongeluk, een noodknop geactiveerd. Hierdoor worden protocollen geactiveerd om aan te geven dat het vliegtuig gekaapt is. Er is niets gebeurd, alle passagiers zijn veilig en we wachten totdat we kunnen vertrekken. Het spijt ons zeer.

Hulpdiensten rukten eerder vanavond massaal uit vanwege een verdachte situatie. Er zouden 27 passagiers in het toestel hebben gezeten. Zij werden samen met de crew veilig van boord gehaald.Air Europa bevestigt dat het gaat om een vlucht die van Amsterdam naar Madrid zou vertrekken.

Een vliegtuig van Air Europa
Een vliegtuig van Air Europa. Foto: ANP.

Luchtvaartdeskundigen zeggen: mogelijk verkeerde code ingevoerd

Willem Schmid, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), vermoedt dat er iets is misgegaan bij het doorgeven van een viercijferige code die de piloot moest doorgeven.

Grapperhuis onder de indruk

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) liet via Twitter weten onder de indruk te zijn van het alerte optreden van autoriteiten en diensten.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1