appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Jaap Smit CvK Zuid-Holland: 'Ga nog niets zeggen over Remkes'

ANP
woensdag 9 oktober 2019 | KRO-NCRV | Tom Veldhuijzen

Johan Remkes is gevraagd en bereid gevonden om waarnemend burgemeester te worden van Den Haag, zeggen bronnen tegen OmroepWest. Jaap Smit, commissaris van de koning in Zuid-Holland wil daar helemaal niets over kwijt in 1 op 1. "Ik houd het nog even spannend."

"Ik zeg er niets over, volgens mij kunnen we dat best verdragen. Of hij het wel of niet is, daar kan ik niets over zeggen. De fractievoorzitters moeten eerst hebben gesproken met de kandidaat. Dat gesprek zal een dezer dagen plaatsvinden", zegt Smit. Ook tussen de regels door laat de commissaris niets kwijt.

"Op maandagmiddag had ik al wel een kandidaat gevonden die 'ja' heeft gezegd. U hoort zeer binnenkort of het een hij/zij is, met naam en toenaam", vertelt Smit tegen presentator Sven Kockelmann.

Zondag trad Pauline Krikke af nadat haar positie onhoudbaar was geworden, na het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de uit de hand gelopen vreugdevuren op Scheveningen in de nieuwjaarsnacht. De bestuurscrisis was compleet nadat eerder al twee wethouders weg moesten. Justitie heeft een corruptie-onderzoek tegen hen ingesteld. Richard de Mos en Rachid Guernaoui bleken maandenlang te zijn afgeluisterd op verdenking van corruptie en het schenden van het ambtsgeheim.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1