appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Rijksrecherche doet invallen bij wethouders Den Haag

ANP Xtra
dinsdag 1 oktober 2019 | NOS | Ruben Borger

De Rijksrecherche doorzoekt in het stadhuis van Den Haag de werkkamers van twee wethouders en werkplekken van een aantal ambtenaren. De woningen van de wethouders en de woonadressen van drie Haagse ondernemers die worden verdacht van omkoping worden ook doorzocht.

Het gaat om Richard de Mos en Rachid Guernaoui, respectievelijk wethouder van Economie, Sport en Buitenruimte en 1e locoburgemeester en wethouder van Financiën, Integratie en Stadsdelen. Zij worden verdacht van onder meer het tegen betaling regelen van vergunningen.

Het onderzoek richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim.

Tientallen rijksrechercheurs en twee officieren van justitie nemen deel aan de actie.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1