appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Burgemeester Eindhoven na liquidatie advocaat: 'Dit gaat helemaal verkeerd'

ANP
woensdag 18 september 2019 | KRO-NCRV |

Het kabinet neemt de aanpak van de georganiseerde misdaad niet serieus genoeg. "We moeten hier niet met een stofdoek overheen gaan, anders raken we onze samenleving kwijt aan een criminele scene die z'n weerga niet kent. Dit gaat helemaal mis." Dat zegt de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, in 1 op 1.

Burgemeester Eindhoven na liquidatie advocaat: 'Dit gaat helemaal verkeerd'

Jorritsma reageerde op de liquidatie vanochtend van advocaat Derk Wiersum, raadsman van kroongetuige Nabil B.. De Eindhovense burgemeester zegt zelf ook al elf liquidaties in zijn gemeente te hebben meegemaakt. Dit voorjaar sloeg hij alarm richting Den Haag. "Criminelen worden oppermachtig. Van mij hebben ze weinig te duchten", waarschuwde hij toen.

Minister Grapperhaus van justitie zegde eerder honderd miljoen euro toe in de strijd tegen de zogenoemde ondermijning. Brabant kreeg 20 miljoen. "Een druppel op een gloeiende plaat", aldus Jorritsma. "Er is sprake van een parallelle economie. Er is wel degelijk sprake van een ernstige ontwrichting van de rechtsstaat."

Eindhoven wil om te beginnen drie miljard uit investeringsfonds

Beter te spreken is Jorritsma over het door het kabinet gisteren aangekondigde investeringsfonds. "Ik wil daar om te beginnen wel drie miljard uit hebben", zei Jorritsma. Hij wil dat geld steken in 'het toekomst-proof' maken van de Brainport-regio Eindhoven. "Om daar een bijdrage aan te leveren moet Eindhoven een enorme impuls krijgen."

Hij deed wel een dringend beroep op Den Haag om dat fonds wel direct te vullen en niet eerst uitgebreid onderzoek te gaan doen naar procedures en bestemmingen van het geld. "Vul dat fonds vandaag", luidde zijn boodschap.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1