appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Rutte: 'Slag om de Schelde krijgt eindelijk de betekenis die het verdient'

WNL
zaterdag 31 augustus 2019 | NOS | WNL | WNL Redactie

De Slag om de Schelde is voor veel Nederlanders vrij onbekend gebleven, ook bij premier Rutte. "Ik wist dat het groot was, maar in de Nederlandse geschiedbeleving heeft het niet de betekenis gehad die het had moeten hebben", zegt Rutte in de speciale herdenkingsuitzending De Slag om de Schelde van WNL en NOS op NPO Radio 1.

Rutte: 'Slag om de Schelde krijgt eindelijk de betekenis die het verdient'

Rutte zei erg onder de indruk te zijn van de herdenking. Met het grootste evenement krijgt de slag eindelijk de aandacht die het verdient. "Als je bedenkt hoe belangrijk het strategisch was, en hoeveel mensen hierbij betrokken waren en het leven hebben verloren, is het goed dat die aandacht er nu is.

75 jaar vrijheid

Met de herdenking in Terneuzen begint het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert. Rutte prijst het dat de Slag om de Schelde juist in dit jaar zo hoog op de agenda staat.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De premier ziet dat het herdenken van de Tweede Wereldoorlog ook enorm leeft onder jongeren. "Dat zie je als je kijkt hoeveel jonge mensen betrokken zijn bij de herdenking op 4 mei, hoeveel mensen er op de Dam staan. Dat leeft enorm onder jongeren. Er is echt iets aan het gebeuren."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1