appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
STER Advertentie

Pier Eringa gaat met Transdev de concurrentie op het regiospoor aan

ANP
donderdag 29 augustus 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

De nieuwe directeur van Transdev Nederland, Pier Eringa, wil met het vervoersbedrijf in de toekomst gaan concurreren met de NS op lijnen buiten het hoofdnet. Dat zegt de scheidend ProRail-topman in Spraakmakers.

ProRail-topman Pier Eringa zwaait af

Eringa, die officieel per 1 september aan de slag gaat als CEO bij Transdev Nederland, heeft ambitie met het Franse vervoersbedrijf waar o.a. Connexxion onder valt. "Ik denk dat de reiziger gebaat is bij competitie. Het is ook goed voor de NS als er regionale en andere vervoerders zijn."

Hoewel Transdev Nederland nu voornamelijk in het bus-segment opereert, is het de wens van Eringa om meer treinen te laten rijden. De NS zit volgens de topman voorlopig nog safe op het hoofdnet, maar hij denkt op de regionale lijnen te kunnen uitbreiden. De nieuwe CEO bevestigt dat hij het de NS moeilijk wil maken "Houd Transdev in de gaten."
Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1