appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Gökmen T. verplicht naar rechtszaal voor zitting

ANP
maandag 1 juli 2019 | NOS | Remco Andringa

Maandag begint in de Utrechtse rechtbank het proces tegen Gökmen T., verdacht van de aanslag in een sneltram in Utrecht in maart. Hij moet aanwezig zijn, bepaalde de rechter afgelopen week.

Gökmen T. verplicht naar rechtszaal voor zitting

T. heeft geen advocaat meer en wilde zelf niet komen, maar de rechtbank wil hem kunnen spreken over de voortgang van het proces. Daarom móet hij komen. Desnoods wordt hij onder dwang naar de rechtbank gebracht.

En dus zit T., die dinsdag 38 jaar wordt, in dezelfde rechtbank waar hij al talloze keren moest verschijnen. Op zijn twaalfde kwam hij vanuit Turkije naar Nederland; sinds zijn achttiende is hij vaste klant van justitie.

Motief

Gökmen T. heeft de schietpartij toegegeven en gezegd dat hij alleen handelde. Voor zover nu bekend, heeft hij daarna niets meer willen zeggen. Naar zijn motief is het nog altijd gissen.

Het Openbaar Ministerie houdt rekening met "persoonlijke problematiek in combinatie met geradicaliseerd gedachtengoed". Vandaag geeft het OM een toelichting op de gebeurtenissen op 18 maart en het politieonderzoek van de afgelopen maanden.

Naar verwachting zal Gökmen T. binnenkort worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor psychologisch onderzoek. Hij zit op dit moment nog vast op de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught.

Gökmen T. verplicht naar rechtszaal voor zitting

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1