appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Hoogleraar economie: ‘De groei van de arbeidsmarkt is dit tempo niet houdbaar’

Omroep WNL
zaterdag 19 mei 2018 | WNL | Sikko Debbenhof

De Nederlandse economie is sterk uit de economische crisis gekomen, maar groeit zo snel dat een keerpunt op de loer ligt. Dat zegt hoogleraar economie van de Rijksuniversiteit Groningen Lex Hoogduin in WNL op Zaterdag.

“Het heeft lang geduurd totdat we zagen dat de lonen stijgen. De arbeidsmarkt is duidelijk overspannen. Dit kan in dit tempo niet doorgaan."

“Het zal of tot een lagere groei gaan leiden, dat er echt knooppunten gaan ontstaan, of men gaat geleidelijk toch lonen verhogen. Dat kan tijdelijk wat extra mensen aantrekken”, aldus de hoogleraar.

“Voor mij is duidelijk dat de Nederlandse economie zich prima heeft hersteld, maar in dit tempo is het aan het groeien wat niet houdbaar is. Dat zal op enig moment, en dat kan redelijk dichtbij zijn, afvlakken. Hopelijk afvlakken en niet omdraaien, dat zal de grote vraag zijn.”

“Het is best spannend. Je voelt dat er iets aan het veranderen is”, aldus Hoogduin.

Om dit Souncloud track te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
‘De arbeidsmarkt is overspannen, de groei is in dit tempo niet houdbaar’

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1