appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Angela de Jong over eerste uitzending M: ‘Hou vol Margriet!’

KRO-NCRV
dinsdag 15 mei 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Eindelijk was het dan zover: De eerste uitzending van M met presentator Margriet van der Linden op de plek van DWDD. Eerste indruk van tv-recensent Angela de Jong in het Mediaforum: "Margriet is veelbelovend, petje af hoe ze het deed, maar de inhoud viel mij enorm tegen."

Gesprek over M vanaf 11:40


"Hoe leuk ze ook is, je kijkt voor de inhoud." En die liet te wensen over volgens De Jong. "Ik vond het afgekloven onderwerpen, allemaal dingen van het weekend." Wouter de Winther, politiek commentator bij De Telegraaf en ook te gast vandaag in het Mediaforum, is het daarmee eens. "Ik vond wel dat Margriet het leuk deed en ik hoop dat we meer van haar persoonlijkheid gaan zien."

'Wat een armoede'

Maar de Winther vindt de onderwerpkeuze armoedig. "Er is zo reikhalzend uitgekeken naar dit programma en dan ga je het je eerste kwartier hebben over wat er die dag ervoor op tv was, wat een armoede."

'Publieke omroep gaat niet netjes met dit programma om'

Er is volgens De Jong ook zoveel waar je als programmamaker op moet letten, "dan ben je al lang blij dat de uitzending vol is." De tv-recensent vindt overigens dat de Publieke Omroep niet netjes met dit programma omgaat. Van der Linden krijgt nu 4,5 week, dan moet ze er alweer 'uit' vanwege onder andere het WK Voetbal. Op 23 juli komt M dan weer terug. Wouter de Winther vraagt zich af wat het alternatief is. "Dan maar geen voetbal uitzenden omdat we M willen kijken?"

Maar volgens De Jong zouden ze M dan tijdelijk op een andere zender kunnen zetten of gewoon integreren in het programma. "Margriet is heel sportminded, dat had prima gekund", aldus de tv-recensent.

Kritiek op Twitter

"Laat de kijker even wennen", dat is de belangrijkste boodschap van De Jong, ook aan de mensen die op Twitter veel kritiek hadden op de eerste uitzending. Die kritiek was er volgens Angela aan het begin ook op Jinek en die won afgelopen seizoen de ene na de andere prijs, "dus Margriet, hou vol!"

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1