appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Facebook moet in handen van de overheid komen'

ANP
maandag 23 april 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Facebook is zó belangrijk geworden in onze meningsvorming, en er komt zo veel ellende over dat bedrijf naar buiten, dat het niet langer in private handen mag zijn. Dat zegt Marc Josten, hoofdredacteur van Human, in het Mediaforum van Spraakmakers. "Het moet in handen van de overheid zijn, met verhuur aan particulieren."

 

Aanleiding is het artikel in  De Volkskrant  van dit weekend waaruit bleek dat laag betaalde uitzendkrachten het platform modereren. Zij krijgen vrijwel ongetraind de meest gruwelijke beelden onder ogen, die zij moeten beoordelen en eventueel verwijderen van Facebook. Over de werkwijze en de criteria waarop de inhoud wordt beoordeeld, mag van Facebook niets naar buiten komen.

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1