Achtergrond
KRO-NCRV

Staatssecretaris Blokhuis wil rookruimten in publieke gebouwen binnen twee jaar sluiten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Staatssecretaris Blokhuis wil rookruimten in publieke gebouwen binnen twee jaar sluiten

Het sluiten van rookruimten in overheidsgebouwen is een logische stap nu de rechter heeft besloten dat rookruimten in de horeca moeten verdwijnen. Dat zegt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in Spraakmakers op NPO Radio 1. Hij is met verschillende maatschappelijke partijen in overleg en wil deze zomer tot een definitief besluit komen.

Blokhuis wil de rookruimtes niet per direct afschaffen: "Aan mij heb je een hele goede bondgenoot waar het gaat om werken aan de rookvrije generatie, maar ik wil dat zorgvuldig doen." De staatssecretaris is in overleg met maatschappelijke organisaties in het kader van het Nationaal Preventieakkoord, dat moet deze zomer gesloten worden. Hij noemt de volgorde - eerst de horeca, dan pas publieke gebouwen - ongelukkig.

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie