Achtergrond
NTR

Waarom neemt populariteit van Hemataart af onder moslims?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom neemt populariteit van Hemataart af onder moslims?

Die bekende slagroomtaarten van de Hema, met gekleurde vlokken of hazelnootstukjes aan de zijkant. Oh wat werden die veel gegeten op de verjaardagen vroeger. Vrijwel op alle verjaardagen van families of kennissen stond er geen Albert Heijn- of een Vroom en Dreesmantaart maar een Hemataart op tafel. Totdat er een gerucht rondging dat daar varkensgelatine in zou zitten.

Deze Hema taarten begonnen ongeveer acht jaar geleden af te nemen in populariteit onder moslimkringen. Niet veel daarna zag je steeds vaker moslims met een lijstje in hun handen de etiketten van producten in de supermarkt controleren op E-nummers. Want een aantal E-nummers zouden niet halal zijn. Maar het begrip halal voedsel is toch alleen gewijd aan vleesproducten dacht ik… Niet dus! En is het niet beter om dan vegetarisch te gaan eten. Moeten we elke dag een stuk vlees eten?

Zehra Kaya praat in de nieuwe aflevering van Kleurrijke Kwesties met Kauthar Bouchallikht van de Groene Moslims, Mariam Araas van ikeethalal.nl en sociaal ondernemer Engin Baydar.

Kleurrijke Kwesties

In de NTR podcast Kleurrijke Kwesties bespreken we iedere 2 weken actualiteiten en achtergronden door de ogen van Nederlanders met een islamitische achtergrond. Kleurrijke Kwesties is een initiatief van het radioprogramma Kwesties van de NTR in samenwerking met NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie