appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dichtdraaien gaskraan kan nu ineens wel?

ANP
vrijdag 30 maart 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Het kabinet zet meer vaart achter het dichtdraaien van de gaskraan. De gaswinning in Groningen gaat versneld naar nul. Een historisch besluit. De Groningers zelf zijn voorzichtig optimistisch. Eindelijk staat hun veiligheid voorop. Hier hebben zij al die tijd voor gevochten. De stelling van vanochtend in Spraakmakers: Het kabinet doet te makkelijk over het dichtdraaien van de gaskraan.

Stand.nl: Het kabinet doet te makkelijk over het dichtdraaien van de gaskraan

'Een schuld richting Groningen'

Margriet Brandsma, journalist, denk dat het dichtdraaien van de gaskraan lastiger is dan veel mensen realiseren. ''Het gaat ook meer geld kosten'', aldus Brandsma. Volgens haar is het dan interessant te zien hoe solidair Nederland dan is met de Groningers. Ze concludeert: ''Als kabinet en als Nederlanders hebben we een schuld richting Groningen. Het kwam geen dag te vroeg om te zeggen: we gaan met het gas stoppen. Het is jarenlang onderschat.''

'Knoop doorgehakt'

Schrijver Harry Starren is het oneens met de stelling. Volgens hem heeft het al te lang geduurd: ''Er is een nieuwe bezem gekomen, Wiebes kan doen wat Kamp niet kon doen. Wiebes heeft nu de knoop doorgehakt."

Rutte: 'Dat zien we wel'

NOS-verslaggever, Ron Fresen, vroeg tijdens de wekelijkse persconferentie gisteren aan de minister-president hoe het betaald gaat worden. Mark Rutte antwoordde: "Dat zien we wel.'' Volgens Starren stond Mark Rutte onder hoge druk en heeft hij zich denigrerend uitgelaten over de situatie in Groningen. Ook is hij te laat naar het aardbevingsgebied gegaan. "Hij heeft bakzeil moeten halen daar", zegt Starren. 

Stand.nl: Het kabinet doet te makkelijk over het dichtdraaien van de gaskraan

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarvoor willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1