appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Afzegging van Forum voor Democratie voor NOS-debat is een aanfluiting!'

ANP
woensdag 7 maart 2018 | KRO-NCRV | Martijn Grimmius Twitter

Jan Slagter, directeur van Omroep Max, had vanochtend in het Mediaforum geen goed woord over voor het feit dat het Forum voor Democratie verstek laat gaan bij het komende verkiezingsdebat dat de NOS vrijdag organiseert op NPO Radio 1. Hij vindt het een aanfluiting. Slagter: "Ik vind dat je als politicus de verplichting hebt om het debat aan te gaan."

VVD-senator Annemarie Jorritsma was ook te gast in Spraakmakers en viel hem bij. Maar ze merkte ook op dat er niet zoveel aandacht besteed zou moeten worden aan "dit soort af- en toezeggingen, dat zijn wedstrijdjes ver plassen en we moeten het vooral hebben over wat er in de gemeentes gebeurt."

Jorritsma ziet het liefst helemaal geen debat tussen landelijke politici in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Jorritsma: "We zouden collectief als politieke partijen moeten zeggen: we doen er niet meer aan mee." Bij de VVD is er volgens haar intern veel over gediscussieerd. "De afspraak is nu dat bij al die debatten ook lokale kandidaten meedoen."

Marc Josten, hoofdredacteur van Human, noemde in het Mediaforum ook nog een positieve uitzondering. "In Buitenhof hadden ze wél lokale politici gevraagd en dat werd ook meteen een heel interessant gesprek, waardoor je ook echt weet wat er op lokaal niveau speelt." Josten hekelde ook vooral de hysterie die Baudet met zijn optredens oproept. "Er is recent een rapport verschenen van het Sociaal en Cultureel Planbureau en wat bleek daaruit: vier op de vijf Nederlanders hebben helemaal geen zin in dit soort 'moddergekwak', die willen gewoon dat er op een redelijke manier gedebatteerd wordt."

Mediaforum: Afzegging van Forum voor Democratie voor NOS-debat is een aanfluiting

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn. 

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1