appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met VOF de Kunst-zanger Nol Havens en wetenschapper Laurens Ham
STER Advertentie

Jan Slagter over vervanger Matthijs: 'Van mij had het net zo goed een man mogen zijn'

BNNVARA / ANP
woensdag 14 februari 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Margriet van der Linden krijgt op NPO 1 een eigen talkshow. Het programma vervangt zes maanden per jaar De Wereld Draait Door (DWDD). Een verrassende keuze, vindt Jan Slagter. "Het is niet een presentatrice die iedereen heel goed kent denk ik."

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman pleitte afgelopen zomer voor een vrouw als presentator en dat is dus nu gelukt. Slagter vraagt zich in Spraakmakers daardoor wel af of nu wel echt de beste presentator is gekozen, of de beste vrouw.

Vreneli Stadelmaier, auteur en loopbaancoach en vandaag ook te gast bij Spraakmakers, is wat positiever over de keuze voor Van der Linden. "Ik denk dat het een leuke afwisseling is met Matthijs. Je ziet dat dit bij Pauw en Jinek ook goed werkt." Ook brengt een vrouw volgens Stadelmaier andere onderwerpen in dan een man en kan dat het ook interessant maken.

Vrouwen zijn niet achtergesteld in de media

Volgens Slagter wordt er nu wel net gedaan alsof er helemaal geen vrouwelijke presentatoren zijn bij de NPO. "Het zijn er echt heel veel. Ik vind het altijd een beetje te kort door de bocht om te zeggen: het moet nu een vrouw worden, alsof ze achtergesteld zijn in de media. Ik denk dat het niet het geval is. Ik gun het Margriet van der Linden van harte, maar van mij had het net zo goed een man mogen zijn."

Stadelmaier is het oneens met Slagter en hoopt dat er iemand een lijstje maakt van de vele vrouwelijke presentatoren. Slagter: "Ik wil dat graag voor je maken en dan zal je verbaasd staan."

Beluister hier het gesprek over Margriet van der Linden

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarvoor willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1