appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'IOC-lid Eurlings heeft echt een plaat voor zijn hoofd'

ANP
dinsdag 2 januari 2018 | NOS | Redactie

Camiel Eurlings. Zijn naam valt niet vaak in het Sportforum, maar in de eerste editie van dit nieuwe jaar wel. "Als zo veel mensen zeggen dat het beter is dat je opstapt, en dat doe je dan niet, dan heb je echt een plaat voor je hoofd", oordeelt Valentijn Driessen.

IOC-lid Eurlings ligt flink onder vuur. In december 2015 deed zijn ex-vriendin aangifte tegen hem, omdat hij haar een half jaar eerder zou hebben geslagen. Het Openbaar Ministerie besloot Eurlings te vervolgen.

Het Sportforum op NPO Radio 1

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer zaten NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, Valentijn Driessen (De Telegraaf) en de Belg Hans Vandeweghe (De Morgen) aan tafel. Het Sportforum is hier terug te luisteren.

In maart trof Eurlings een schikking met het OM. De oud-minister heeft onbekende afspraken gemaakt met het OM, waardoor hij niet voor de rechter hoeft te verschijnen. De schikking is geen erkenning van schuld.

In een verklaring betuigt de oud-minister en het IOC-lid spijt. Te laat, stelt Jeroen Stekelenburg. "Misschien viel er nog iets te redden als hij meteen met een schuldbewuste verklaring kwam. Nu komt het wel heel ongeloofwaardig over. Ik denk dat het hem vooral te doen is om zijn baantje."

De Belgisch journalist Hans Vandeweghe is goed ingevoerd bij het IOC. "Het is daar geen gewoonte om mensen eruit te zetten. Ze willen liever dat hij zelf vertrekt, maar hij hoort het blijkbaar niet. Ze zitten er zeker mee in de maag."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1