appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Minister houdt vast aan omstreden genomineerde Joke Smit Staatsprijs

ANP
maandag 11 december 2017 | KRO-NCRV | Redactie De Ochtend Twitter

Minister Van Engelshoven van Emancipatie houdt vast aan de nominatie van één van de kandidaten van de Joke Smit Staatsprijs. De Telegraaf meldt dat de genomineerde Soerin Narain door vrouwenrechtenactivisten Femmes For Freedom beschuldigd wordt van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij zou minderjarige meisjes hebben aangerand. 

In De Ochtend reageert de minister op de commotie: ''Het is heel pijnlijk dat dit naar boven komt. Ik hoop dat degene die zich bij de Telegraaf hebben gemeld, dit ook bij de politie zullen melden.'' Volgens Van Engelshoven was Soerin Narain al genomineerd nog voordat de berichten over mogelijk grensoverschrijdend gedrag bekend werden.

De Joke Smit-prijs is een oeuvreprijs voor een persoon, groep of instantie die een succesvolle bijdrage levert aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland.

Beluister hier het hele gesprek

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1