Achtergrond
EONOS

De week van Diederik

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. De week van Diederik

Iedere dag sluit comedian Diederik Smit op zijn eigen manier de dag af. Dit is de zeer sportieve week 46 door de ogen van Diederik.

Marokko plaatste zich zondagavond voor het WK voetbal in Rusland komend jaar, door in Ivoorkust het thuisland te verslaan met 2-0. Op diverse plaatsen gingen supporters de straat op om de winst te vieren, ook in Nederland en België. Niet overal bleef het feestelijk en toen ook nog eens bleek dat de Marokkanen stijgen op de wereldranglijst kon Diederik het volgende melden:

De week van Diederik staat sowieso in het teken van het voetbal. Ook het Nederlands elftal kwam in actie om des keizers baard, in en tegen Roemenië. Het werd liefst 0-3 voor Oranje en dus zat de sfeer er lekker in bij onze verslaggever:

Diederik Smit over winst Oranje op Roemenie

Minder lekker verliep de week voor het Italiaanse nationale team. Komend jaar moeten we het zonder La Squadra Azzurra stellen in Rusland. Het kostte de bondscoach de kop, maar dat was niet de enige conclusie die er in Italië getrokken is.

Diederik heeft nieuws over het Italiaans nationaal elftal

In Zuid-Amerika werd ook gevoetbald om plaatsing voor het Wereldkampioenschap. Peru, de ploeg van Feyenoorder Renato Tapia en oud-PSV'er Jefferson Farfan, mag verrassend een tripje richting Moskou boeken. Maar ook in Nederland was er reden tot blijdschap ontdekte Diederik.

Diederik Smit

Met de intocht van Sinterklaas in Dokkum eindigt deze week. Diederik is alvast in de Friese stad en bevindt zich op enkele meters afstand van de frontlinie, waar een hevige strijd gaande is over het uiterlijk van de Piet.

Diederik Smit over de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum

Iedere dag vlak voor de klok van 23u sluit Diederik de dag af bij Langs de Lijn En Omstreken

Ster advertentie
Ster advertentie