appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Richt een solidariteitsfonds op voor ondernemers'

ANP
dinsdag 12 januari 2021 | EO | Debora Dijkstra

Er moet een solidariteitsfonds komen voor ondernemers die getroffen worden door de coronacrisis. Dat zei theoloog des vaderlands Almatine Leene in Dit is de dag. Leene, die tot voor kort zelf in Zuid-Afrika woonde, noemt de president van dat land als voorbeeld. 

"De president kondigde aan dat hij een deel van zijn salaris zou geven aan een speciaal fonds voor getroffen ondernemers. Hij riep andere ondernemers die veel winst zouden maken tijdens deze crisis ook op om geld te storten in dat fonds", aldus de predikante. 

Leene vindt het een mooi initiatief. Zij denkt dat zo’n appèl ook in Nederland op zijn plaats zou zijn, aan ondernemers die het goed hebben en werknemers die tijdens de coronacrisis wel fatsoenlijk betaald krijgen. ‘Het zou ethisch gezien goed zijn als we daar een beroep op doen.’

Luister Dit is de Dag terug

Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO NCW, ziet dat de rekening op dit moment vooral bij ondernemers komt te liggen bij wie de kosten doorlopen. Zij komen in ernstige financiële moeilijkheden. Volgens Thijssen is er op dit moment nog niet zo’n solidariteitsfonds voor ondernemers. Er gebeurt volgens haar wel veel door grote ondernemers waarbij het nu goed gaat. "Ze ondersteunen goede doelen of andere partners in de keten waarmee ze samenwerken. Dus er gebeurt onderling ontzettend veel."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1