appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

Angela de Jong: 'Máxima gaf het enige goede antwoord'

ANP
maandag 22 juli 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Televisiecolumnist Angela de Jong ergerde zich dood toen ze zaterdag tv keek. De verslaggever van Blauw Bloed mocht tijdens de zomerfotosessie op Huis ten Bosch één vraag stellen aan koningin Máxima en die luidde: "Kunt u uw drukke agenda als koningin en VN-medewerker combineren met het gezinsleven?" 

Tourcafé in Spraakmakers

Terug in de jaren 50 

"Ben ik terug in de jaren 50", aldus de columnist van het Algemeen Dagblad. De Jong denkt dat Máxima het enige goede antwoord gaf volgens veel Nederlanders, namelijk: "Mijn kinderen hebben altijd prioriteit".

"Heel Nederland was weer gelukkig," aldus De Jong, "maar kan deze kronkel alsjeblieft uit ons hoofd?" Volgens haar doen we alsof een werkende moeder de 'grootste alien is die er bestaat.' 

Kortgerokt

Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen ziet in de journalistiek nog meer 'onversneden seksisme'. "Als een vrouw wordt geïnterviewd staat er altijd dat ze een mooie blauwe jurk aan heeft, of dat ze kortegerokt is. Je leest nooit dat een man strak in het pak zit." Het zit op allerlei niveaus zegt Ockhuysen en dat vindt hij "heel genant!".
Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1