appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Je krijgt een ongemakkelijk gevoel bij RTL Late Night'

ANP
donderdag 11 oktober 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Gisteravond scoorde RTL Late Night voor het eerst in ruim een week weer boven de 400.000 kijkers. Een kleine opleving, maar niet de redding, volgens het Mediaforum op NPO Radio 1. Zo concluderen tv-recensent Angela de Jong en oud-Duitsland-correspondent Margriet Brandsma dat het onduidelijk is wat RTL Late Night wil uitstralen als programma.

 

Angela de Jong en Margriet Brandsma over RTL Late Night

Volgens Angela de Jong is Twan Huys samen met zijn redactie zoekende naar de juiste toon. "Je weet niet wat je krijgt, de onderwerpen kunnen variëren tussen iets heel zwaars en iets vederlichts." Volgens de tv-recensent is het bij andere talkshows wel duidelijk wat je gaat zien. "Pauw en Jinek hebben het altijd over het gesprek van de dag. Bij Late Night denk ik nooit dat ik nog iets moet terugkijken van de dag ervoor." 

Te doen met Twan Huys

Volgens Brandsma worden dezelfde onderwerpen besproken toen Humberto Tan nog het programma presenteerde. "Daarom krijg je een ongemakkelijk gevoel als je aan het kijken bent." Daarom moet RTL inhoudelijk ingrijpen in het programma denkt de Jong, "maar ze moeten niet de stekker eruit trekken, dan zou je een in potentie succesvolle titel om zeep helpen."

De Jong heeft te doen met Twan Huys en de kritiek die het programma krijgt. Maar het kan volgens haar ook zomaar omslaan. "Huys kan de sympathie van de kijker krijgen, juist nu het minder gaat." Brandsma sluit zich hierbij aan: "Ik geef het je te doen zo’n programma weer op de kaart te krijgen, ik hoop dat Twan de tijd krijgt."

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1