Wetenschap & Techniek
NTR

Zomerlezen in het Donker: Seks op z'n Duits

foto: pixabayfoto: pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Zomerlezen in het Donker: Seks op z'n Duits

Wat doen mensen in bed? Wanneer telt iets eigenlijk als seks en wanneer mag je 'ik hou van jou' zeggen? Moeten we vrezen voor de komst van seksrobots? En kun je op basis van wetenschappelijk onderzoekje seksleven verbeteren? Focus las in het donker met Linda Duits.

#19 - Linda Duits - Seks op z'n Duits - Lezen in het Donker

Lezen in het Donker

Lezen in het Donker is al twee jaar een vast onderdeel van Focus Radio, het wetenschaps- en geschiedenisprogramma op NPO Radio1. Schrijvers van recente non-fictieboeken praten daarin een uur lang over hun boek, lezen er uit voor en nemen hun eigen favoriete muziek mee.

Focus blikt deze zomer terug op een aantal van de leukste afleveringen van Lezen in het Donker. Om naar te luisteren op het strand of in je hangmat – of als inspiratiebron voor een mooi vakantieboek.

De sekscolumns die Linda Duits voor het studentenblad Folia schreef, werden in 2018 gebundeld, onder de titel Seks op z’n Duits. Tijdens 'Lezen in het donker' neemt ze je mee langs allerlei aspecten van seks, van hulpmiddelen en handigheidjes tot hoe je met iemand in bed belandt en het gedoe eromheen.

Wat wil de man eigenlijk?

Of de seksualiteit van de man. Want de afgelopen decennia is er steeds meer aandacht gekomen voor de seksuele beleving van de vrouw - in de veronderstelling dat de mannelijke seksualiteit toch geen geheimen kent. Maar is dat wel zo? Eigenlijk weten vrouwen vaak helemaal niet wat mannen willen, constateert Duits in een van haar columns.

Ook ziet dat ze dat er nog steeds angst bestaat om over seks te praten. Dat hangt in haar ogen heel erg samen met wat mensen denken dat er normaal is tussen de lakens - en mensen zijn bang om abnormale dingen te zeggen en willen.

Nieuwsgierig geworden? Zoek dan zelf door de inmiddels 86 afleveringen van Lezen in het Donker.

NPO Radio 1 houdt je dagelijks op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap

Dagelijks tussen 17.00 en 18.30 uur in Nieuws en Co
Iedere werkdag van 02.00 tot 04.00 uur in Focus
En wanneer je maar wil in podcast Focus Wetenschap

Ster advertentie
Ster advertentie