appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Robbert Dijkgraaf: 'De stroomversnelling in de wetenschap vindt nú plaats'

Flickr
woensdag 12 februari 2020 | AVROTROS | Redactie dr Kelder en Co Twitter

We leven in een revolutionaire tijd, volgens prof. dr. Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton. "De stroomversnelling in de wetenschap vindt nú plaats”, zegt hij in dr Kelder en Co.

Robbert Dijkgraaf
 
"Als mensen over honderd jaar terugkijken op dit moment, dank denken ze: 'wauw, 2020. Dat was pas een spannende tijd.'" Met alle moderne technologieën die wetenschappers tegenwoordig voorhanden hebben is de wetenschap volgens Dijkgraaf op een soort keerpunt terecht gekomen.
 

Oceaan van mogelijkheden

We komen van een rivier met beperkingen en stromen een oceaan van mogelijkheden binnen, zegt hij in zijn lezing op de Bilderbergconferentie. 
 

Dr Kelder op locatie: de Bilderbergconferentie

Dit gesprek is afkomstig uit de locatie-uitzending vanaf Hotel de Bilderberg in Oosterbeek: de jaarlijkse netwerkgelegenheid van bedrijfsleven en politiek. Ook te gast zijn Joris Luyendijk en Kees van Lede. Beluister de hele uitzending terug in Jortcast #197.

 

“Wetenschap is een klein beetje als het leggen van een puzzel: je begint met de makkelijke stukjes aan de rand. Maar we gaan nu veel meer naar zaken van grote complexiteit”, aldus Dijkgraaf. "Het spannende van de moderne technologie is dat het veel meer het hart van onze samenleving gaat raken, en veel meer impact gaat hebben."
 

Robbert Dijkgraaf

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1